Bacurile peste Dunăre devin istorie, din cauza podului suspendat de la Brăila. Toate cursele au fost anulate 

Bacurile peste Dunăre devin istorie, din cauza podului suspendat de la Brăila. Toate cursele au fost anulate 

Reprezentantul Romnav, Gheorghe Antistescu, a făcut precizarea că decizia a fost luată ca urmare a pierderilor de aproximativ 20.000 de euro înregistrate lunar, din momentul în care a fost dat în circulaţie podul suspendat peste Dunăre.

Bacurile peste Dunăre devin istorie, la Brăila. Podul suspendat a dus firmele care le operau la perspectiva falimentului, iar activitatea a fost închisă.

„Vă informăm că din 01.11.2023 , trecerea cu bacul a Romnav Brăila își încheie activitatea pe o perioadă nedeterminată”, a anunțat pe pagina sa de Facebook, firma Romnav Brăila.

Decizia este motivată de faptul că afacerea nu mai era rentabilă, din momentul în care s-a deschis circulația pe noul pod suspendat peste Dunăre. Așadar, în Brăila, în momentul de față nu mai există alternativă de traversare a Dunării în afară de podul suspendat.

Mai multe măsuri de reducere a programului au fost luate și de către operatorul Navrom Bac Galați. Încă din luna iulie, traversarea Dunării cu bacul pe la Galați nu mai este posibilă pe timp de noapte. Motivul invocat de conducerea societății a fost lipsa acută de personal. De asemenea, după ce podul peste Dunăre a fost deschis circulației, cei de la Navrom Bac au redus tarifele de trecere pentru mașini, de la 30 la 20 de lei. 

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a făcut zilele trecute o inspecție la podul peste Dunăre de la Brăila, a cerut ca traficul rutier să nu mai fie închis noaptea. 

„Constructorii și-au luat angajamente mărețe că vor da jos macaralele, pe parcursul nopții. Din ce am observat azi cu domnul Tudose, au reușit să dea jos, parțial, prima macara. Vreau să luați decizia să se circule și noaptea (n.r. adresându-se reprezentantului CNAIR). Nu văd motivul pentru care este întreruptă circulația pe timpul nopții, atât tâmp cât aceste macarale nu sunt demontate și date jos. Dacă tot nu dau aceste macarale, atunci să se circule 24 din 24. Când vor fi mobilizați să vină dânșii să ceară la CNAIR , că vor să lucreze și să dea jos aceste macarele. Până atunci 24 din 24”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu. 

Top