Bulevardul Constantin Brâncoveanu s-a umplut de magnolii, iar Șoseaua Berceni – cu Ilex Mutchagara 

Bulevardul Constantin Brâncoveanu s-a umplut de magnolii, iar Șoseaua Berceni – cu Ilex Mutchagara 

Astfel, bulevardul Constantin Brâncoveanu, din sectorul 4, a devenit “bulevardul magnoliilor”! În locul arborilor de pe scuarul care desparte sensurile de circulație, cei de la Totul Verde au plantat aceste delicate flori de primăvară, care aduc un plus de eleganță și de rafinament emblematicului bulevard. Acestea își păstrează culoarea tot timpul anului, ceea ce îmbogățește aspectul vizual al bulevardului în orice sezon.

S-a lucrat zi și noapte. Iar arborii care au făcut aerul mai curat în tot acest timp pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu nu vor fi aruncați. Ei vor fi replantați în Parcul Orășelul Copiilor, în zona plajei ecologice, pentru un plus de intimitate și, bineînțeles, de umbră și răcoare pentru cei care doresc să se relaxeze în aer liber.

Copacul de magnolie a fost botezat astfel în 1600 după numele unui botanist francez – Pierre Magnol. Este un copac nobil, poate cel mai frumos copac cu flori cultivat din lume. Înflorește primavara, iar florile sale mari, minunate sunt asociate la nivel simbolic cu trăsături precum noblețea, demnitatea, frumusețea, perseverența. 

Soiurile de magnolii care cresc în regiunile sudice ale Pământului sunt adesea foarte parfumate, simbolizând astfel frumusețea divină și excelența. Magnoliile albe sunt sinonime cu puritatea, perfecțiunea, sinceritatea, bunătatea și castitatea, în timp ce magnoliile roz sunt deseori asociate cu tinerețea, inocența și bucuria de a trăi. Entuziasmul, bucuria, sănătatea și norocul – toate acestea sunt asociate cu magnoliile de culoare verde, în timp ce o magnolie de culoare mov transmite încurajări și un gând bun de însănătoșire.

De asemenea, echipele Totul Verde au reușit să înlocuiască și arborii din jardinierele de pe Șoseaua Berceni cu Ilex Mutchagara, o plantă rezistentă, perenă și adaptabilă la condițiile urbane.  

Ilex Mutchagara este o specie de arbore decorativ cu frunze verzi, lucioase și fructe roșii. Această specie este potrivită pentru mediul urban și se bucură de o perioadă lungă de viață, ceea ce înseamnă că arborii vor aduce beneficii pentru mulți ani de acum înainte. 

Această plantă este apreciată pentru aspectul său decorativ, dar și pentru proprietățile sale medicinale. În medicina tradițională chineză, Ilex Mutchagara este utilizată pentru tratarea afecțiunilor hepatice și digestive, precum și a bolilor respiratorii.

Nici arborii care se aflau în jardiniere nu s-au risipit. Aceștia au fost transplantați în alte zone ale sectorului, unde vor continua să crească și să se dezvolte în condiții optime.

 

Top