Ce Fel De Conținut Distribuie Oamenii ?

Conținutul este un concept extrem de larg pe care îl folosim în fiecare zi, fără a-l defini cu adevărat. Vorbim despre modul în care ar trebui să fie: cât de important este conținutul relevant și demn de împărtășit, cât de crucial este în creșterea plumbului, cum creează sau sparg programele noastre de marketing prin e-mail și chiar cum a devenit moneda socială. Rareori vorbim despre ceea ce este cu adevărat și cu atât mai puțin despre ce înseamnă exact acel nou termen umbrelă, marketingul de conținut. Un lucru este sigur: marketingul de conținut nu este egal cu conținutul de marketing.

Ceea ce este chiar mai puțin dezbătut este complexitatea a ceea ce îl face să fie împărtășit. Într-adevăr, complexitatea. Comportamentul uman este complex. Și, în același timp, ingredientele pentru partajarea conținutului sunt simple: oamenii redirecționează, redistribuie, apreciază sau marchează conținutul pentru că vor. Pentru că le place să împărtășească. Pentru că ei cred că conținutul merită. Nu ca atare, ci în relațiile cu oamenii cu care o împărtășesc. Înseamnă asta că nu avem nicio influență în ce fel de continut distribuie oamenii? Desigur că avem. Mult mai mult decât crezi (și în funcție de canale, de asemenea). Dar de fiecare dată începe cu asta: relevanță și context.

Distribuirea de continut este o activitate care are loc într-un interval scurt de timp și care presupune un „declanșator” de partajat. Este ca și cum ați face clic pe o legătură: o acțiune rapidă care se întâmplă într-un impuls, deși faceți clic uneori este „mai ușor și mai rapid” decât distribuirea de continut (dar din nou, tweeting sau retweeting este pur și simplu clic pe un buton). Declanșatorii sunt foarte personali, subiectivi și relativi. 

În general, s-ar putea spune că există două tipuri de declanșatoare pentru a distribui conținut: Declanșatorul rațional al partajării conținutului: conținutul este partajat deoarece este considerat rațional valoros și relevant pentru a face acest lucru. Declanșatorul emoțional al distribuirii conținutului: conținutul este distribuit deoarece este distractiv sau atrăgător din punct de vedere emoțional și pentru că partajarea acestuia îndeplinește o dorință sau o nevoie emoțională.

Ceea ce numim „rațional” este adesea cu adevărat „emoțional”. Mai mult, în acest model ușor, lipsesc multe elemente: pertinența determinată de timp, plasarea instrumentelor de partajare, canalele și modul în care sunt combinate, coincidența (pentru a împărtăși ceva trebuie să „vedeți” cum trece în sfera socială) și chiar diferitele caracteristici ale diferitelor tipuri și formate ale conținutului și ale canalelor de partajare.

În cele din urmă, să nu uităm de dinamica distriburii continutului și răspândirii acestuia pe mai multe canale și cum funcționează partajarea virală după ce o anumită bucată de conținut a fost partajată pentru prima dată, precum și diferitele tipuri de ceea ce numim adesea influențatori, în acest caz „ oameni care împărtășesc și se împărtășesc ”. Oamenii împărtășesc pentru că îi vor aduce beneficii, indiferent de modul posibil (inclusiv emoțional și inconștient).

Deci, în ziua de astăzi distribuirea de conținut este o activitate realizată de fiecare dintre noi în fiecare zi. Ce fel de continut este distribuit depinde de fiecare persoană.

Top