Cum creezi un Site WordPress?

Ai o afacere și vrei să îți creezi un site WordPress frumos pe care să îl poți modifica cu ușurință, dar să nu fii nevoit să faci un credit la bancă pentru a-l crea?

Mulți nu știu, dar un site WordPress este unul din lucrurile care au influențat cel mai mult lumea, o dată cu dezvoltarea internetului. Dacă la început crearea și administrarea unui website era o treabă extrem de complicată și puțini oameni știau să facă asta asta, site WordPress a democratizat crearea conținutului pe web și a adus puterea în mâna noastră.

Dovadă a impactului său este faptul că peste 25% din toate website-urile din lume au această tehnologie la baza lor (și acest procent crește an de an). Și nu ne referim aici doar la site-uri de prezentare sau bloguri. Sunt website-uri foarte mari și cunoscute, cu milioane de vizitatori zilnic care se bazează pe un site WordPress.

Un site WordPress poate fi creat chiar și la jumătate din prețul unui website standard, creat de la 0. Motivul îl reprezintă faptul că nu mai pornești de la zero, ci ai anumite teme/șabloane/structuri de la care pleci.

Pentru că nu trebuie să o iei de la 0 cu crearea website-ului, ci pornești de la o structură (temă) deja existentă, prețul unui site WordPress este mult mai mic decât al unuia creat direct prin HTML și CSS de la 0 (aceleași limbaje folosite și de un site WordPress).

Prețurile variază și aici foarte mult, însă ca să-ți faci o idee, poți avea un site WordPress pornind de la chiar 1500-2000 RON iar prețurile pot urca până la câteva mii de euro în funcție de complexitatea proiectului și dacă e nevoie de conținut, imagini etc. Pentru 5000 de euro poți avea un site WordPress care zboară ca un avion, ce îți poate automatiza mare parte a afacerii.

Dacă ești o persoană care știe clar ce vrea, sau dacă nu ții mult la design, poți avea un site WordPress și în materie de 2-3 zile dacă ai deja conținutul. Desigur, datorită comunicării, crearea unui site WordPress durează mult mai mult în general, dar e oricum incomparabil cu cele câteva luni necesare pentru dezvoltarea unui altfel de site WordPress.

Deci să ai un site WordPress sau să nu? Răspunsul e foarte simplu din punctul meu de vedere. Dacă ai nevoie de un site de prezentare, un magazin online cu maxim 10.000 de produse, un blog, un site de portofoliu sau orice altceva în care nu merită să investești zeci de mii de euro, un site WordPress ar trebui să fie cu siguranță alegerea ta cea mai sigura si eficienta .

Top