Cum Să Creezi Conținut Pentru Un Site

Crearea de conținut este un lucru normal în zilele noastre. De aceea, oameni de marketing din întreaga lume au contribuit la crearea unor instrumente care să îți facă munca mai ușoară.

Tool-uri care îți ușurează munca de creare a conținutului

1 Envato Elements

Dacă spunem Envato, cred că deja putem să ne oprim aici cu lista pentru că Envato Elements este o librărie completă care îți oferă acces la peste 1.000.000 de elemente precum: template-uri grafice, video, audio, prezentări PPT, template-uri de ebooks, fotografii stock, fonturi, teme WordPress, logo-uri. Toate aceste elemente sunt foarte utile pentru strategia ta de content marketing.

Practic, este tot ce are platforma Envato de oferit, pus cap la cap într-o bibliotecă online imensă.

Tot ce trebuie să faci este să plătești un abonament lunar de 14,5 $. Este o sumă neglijabilă, având în vedere tot ceea ce găsești pe platformă.

2 Canva

Una din cele mai ușor de folosit platforme cu template-uri grafice din câte există. Cu siguranță vei iubi Canva încă din primele 5 minute după ce îți accesezi contul.

Partea frumoasă este că multe din funcționalitățile oferite de Canva sunt accesibile gratuit. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi cont și vei avea numeroase elemente de design pe care le poți edita după bunul plac, fără să ai cunoștințe de editare grafică: afișe, broșuri, poze social media, coperți de cărți, CV-uri, calendare, infografice, carduri de felicitări, invitații la evenimente, bannere publicitare etc.

3 Wideo

Canva e unul din cele mai bune tool-uri de editare grafică simplă online și gratuit ce îl poți folosi, iar Wideo este similar, dar pentru crearea de animații video.

Tot ce trebuie să faci este să îți creezi cont gratuit și ai acces la o librărie cu numeroase elemente grafice animate ce le poți folosi, dinamice sau statice. Multe dintre ele sunt template-uri de animații gata făcute, pe care doar trebuie să le adaptezi pentru ideile tale.

Astfel, îți creezi propriile animații explicative sau promoționale, fără să ai cunoștințe avansate de editare video.

4 Infogram

Dacă vrei să creezi infografice, studii de caz sau rapoarte grafice plăcute pentru orice cititor, Infogram este pentru tine. Acest tool de creare conținut funcționează pe același principiu ca și Canva, dar este specializat pentru infografice sau rapoarte.

5 Piktochart

Tot din categoria tool-urilor care te ajută să creezi infografice, Piktochart este o soluție elegantă. Are atât versiune gratuită cât și plătită (de la 24 $ pe lună), dacă vrei să creezi infografice profesioniste și chiar interactive.

6 My Ecover Maker

Sunt deja câțiva ani de când folosesc acest tool și sunt foarte mulțumit de el. Este un instrument specializat în crearea de coperți pentru ebook-uri, cărți online sau prezentări Power Point.

Orice copertă ai nevoie, chiar și pentru CD-uri sau alte materiale online, My Ecover Maker te ajută în câteva minute. Plus că are o bibliotecă de peste 1,5 milioane de poze de cover, de unde poți alege.

7 Word to Clean HTML

Am inclus pe listă și acest tool online rapid și gratuit, tocmai pentru că este foarte util pentru orice content writer. Dacă ai nevoie vreodată de integrarea direct în codul HTML a unui text, atunci cel mai simplu este să îl introduci în editorul online Word 2 Clean HTML și vei obține varianta HTML a textului tău, cu toate formatările respectate.

8 Flexclip

Editarea video nu va mai fi un mister cu ajutor FlexClip. Ai câteva opțiuni foarte simple: tranziții, text, sunet, muzică, imagini, intro, montaj de bază.

Tu doar trebuie să încarci în platformă fișierele tale video, foto, audio pe care vrei să le incluzi într-un singur clip și… voilà! Ai la dispoziție câteva funcții de bază pentru montarea unui video, fără să ai cunoștințe avansate de montaj video.

9 Beacon.by

Dacă ai nevoie de un material rapid și designer-ul nu este disponibil? Pentru asta există Beacon.by! Acest tool de creare de conținut te ajută să creezi astfel de materiale foarte simplu. Poți chiar importa automat articolele tale din blog ca să le transformi într-un ebook.

Ai template-uri customizabile, coperți, formate diferite, pe care trebuie doar să le completezi, manual sau automat, cu conținutul tău. Încearcă-l. Face toți banii (atât versiunea gratuită, cât și cea plătită).

10 Scoop.it

Aceasta este o platformă de organizare de conținut (am tradus din engleză „content curating”). Practic, te ajută să găsești idei de conținut pe baza unui topic pe care îl introduci în platformă.

Să zicem că vrei să scrii, de exemplu, despre content marketing. Introdu subiectul acesta general și apasă Scoop it!. Vei primi, ca în imaginea de mai jos, 127.133 de sugestii de articole publicate pe această temă de la 1398 de utilizatori ai platformei, plus încă 1337 de subiecte similare pe care le poți descoperi.

 

Acestea sunt doar câteva tool-uri pentru creare de conținut, dar lista poate continua.

Top