Este important să postezi cât mai des pe conturile tale de social media pentru mai mult trafic social

Este important să postezi cât mai des pe conturile tale de social media pentru mai mult trafic social

Rețelele sociale sunt acum printre cele mai importante canale de marketing. De fapt, unele companii se bazează foarte mult pe rețelele lor de socializare pentru a-și conduce afacerea, pentru a găsi clienți și chiar și pentru a-și rezerva întâlniri sau pentru a face vânzări.

Înțelegerea cât de mult trafic vine de la canalele tale sociale este din ce în ce mai importantă, deoarece îți va permite să identifici zonele care necesită îmbunătățiri. Dar, ce este traficul social ? Aruncăm o privire mai atentă la definiția traficului social și cum să-l vedem în Google Analytics 4 (GA4).

Ce este Traficul Social?

Traficul social este tot traficul care vine pe site-ul dvs. de pe canalele de social media. Dacă o persoană este de exemplu în căutare de utilaje de construcții sau echipamente și face click pe un link dintr-o rețea de socializare și ajunge pe site-ul dvs., acest lucru ar fi considerat trafic social. Unele dintre cele mai populare canale de social media includ:

Facebook

Instagram

Twitter

YouTube

Pinterest

Tumblr

Snapchat

TIk tok

LinkedIn

Și, lista poate continua cu multe alte rețele .

Se spune că rețelele sociale sunt sursa principală pentru generarea de trafic pentru magazinele online sau mai detaliat pentru comerțul electronic. Rețelele de socializare conduc înaintea mass-media tradiționale în ceea ce privește generarea de trafic către site-ul dvs. Ele aduc numeroase oportunități de a câștiga vizitatori pentru afaceri și de a se transforma în clienți potențiali.

Beneficiile utilizării rețelelor sociale pentru marketing

Rețelele sociale sunt peste tot. Oamenii îl folosesc pe telefoanele, laptopurile și tabletele lor pentru a comunica cu prietenii, pentru a găsi produse, pentru a cerceta companii și chiar pentru a lăsa recenzii. Prezența socială devine din ce în ce mai importantă în majoritatea industriilor. Iata de ce: Creșterea gradului de cunoaștere a mărcii . Rețelele sociale sunt printre cele mai bune modalități de a crește prezența online a mărcii dvs. Utilizarea rețelelor sociale ca parte a strategiei de marketing vă va permite să ajungeți la un public mai larg, internațional, la un cost relativ scăzut.

Ne aflăm într-o eră în care rețelele sociale sunt în plină expansiune. Este dovedit că utilizatorii petrec mult mai mult timp pe Facebook decât pe Google, nu e de mirare cu cei 2,85 miliarde de utilizatori activi lunar pe care îi are Facebook .

Deci, atâta timp cât rețelele sociale vor crește, probabilitatea ca acestea să genereze trafic suplimentar va deveni din ce în ce mai mare . Prin urmare, este evident că există oportunități reale de a vă promova site-ul prin intermediul rețelelor sociale precum Facebook, Instagram, Twitter și altele. Ca rezultat, puteți genera mai mult trafic către site-ul dvs. prin numărul mare de persoane pe care le veți fi implicat în aceste rețele.

Canale de marketing cu costuri reduse

Rețelele de socializare sunt o modalitate eficientă din punct de vedere al costurilor de a construi gradul de conștientizare a mărcii. Majoritatea canalelor vă permit să creați un profil de afaceri gratuit. Mai mult, dacă le cereți pur și simplu colegilor, prietenilor și familiei dvs. să distribuie și să apreciați pagina dvs., veți crește semnificativ gradul de conștientizare a mărcii dvs. Deși vă puteți crea conturile gratuit, anunțurile plătite, cum ar fi reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a vă direcționa conținutul sau anunțurile gratuite pentru a ajunge la publicul dorit, sporind astfel cunoașterea mărcii dvs. acolo unde contează cel mai mult.

Spunem adesea: „nimic nu este gratuit”, dar această afirmație nu se aplică tuturor formelor de marketing digital Sigur, este nevoie de o muncă grea, dar nu trebuie neapărat să cheltuiți bani pentru a obține trafic pe rețelele sociale, decât dacă doriți rezultate rapide.

Da, rețelele sociale oferă și marketing plătit, dar posibilitatea de a obține trafic gratuit este eficientă și schimbă total jocul .

Îmbunătățirea încrederii, a autorității și a loialității mărcii

Când vine vorba de crearea unei baze de clienți și clienți loiali, încrederea în brand, autoritatea și loialitatea sunt o necesitate. Postarea de conținut relevant și informativ pe rețelele de socializare creează un nivel mai ridicat de credibilitate și încredere cu publicul dvs.

În plus față de cele de mai sus, rețelele de socializare permit audienței dvs. să vă contacteze mai ușor, deschizând canale de comunicare și oferind echipei dvs. de asistență clienți șansa de a-și face magia și, eventual, de a face mai multe vânzări. În cele din urmă, publicul tău are mai multe șanse să-ți partajeze conținutul pe profilurile personale, sporindu-ți și mai mult autoritatea și credibilitatea în industria și afacerile tale .

Creșterea traficului de intrare

Rețelele de socializare reprezintă un amestec de oameni din întreaga lume, ceea ce o face una dintre cele mai bune surse de trafic nou de intrare. Prin crearea de profiluri relevante pentru rețelele sociale în diferite rețele și prin postarea de conținut credibil, țintit să abordeze punctele dureroase ale publicului dvs., deschideți ușa către o bază complet nouă de clienți.

Mai multe oportunități pentru conversii

Rețelele de socializare ajută la umanizarea unui brand, oferind publicului șansa de a comunica cu tine în mod natural prin mesaje directe, comentarii, aprecieri și distribuiri. Oamenilor le place să facă afaceri cu oamenii. Și, oferindu-le acces ușor la conținutul, echipa și produsele dvs., este mai probabil să observați o creștere a conversiilor și, desigur, a vânzărilor.

Unde vezi traficul social în Google Analytics 4 ?

Google Analytics 4 vă permite să aruncați o privire mai profundă în traficul dvs., astfel încât să puteți stabili ce canale de marketing funcționează bine pentru cursele dvs. și ce strategii trebuie ajustate. GA4 vă permite să identificați cât de mult trafic primește site-ul dvs. de pe canalele de social media. De asemenea, vă poate spune exact din ce surse de trafic din rețelele sociale provin vizitatorii dvs.

Verificarea traficului social

Google colectează traficul care vine de pe canalele de social media și îl adună sub o etichetă numită Social Traffic. Iată cum puteți verifica cât de mult din traficul site-ului dvs. vine de pe platformele de rețele sociale:

Pasul 1: Accesați tabloul de bord Google Analytics 4 și faceți clic pe „Rapoarte”.

Pasul 2: Apoi, faceți clic pe „Achiziție”, urmat de „Achiziție de trafic” în lista derulantă.

 

Pasul 3: Pe următoarea pagină, alegeți intervalul de date pentru care doriți să vedeți traficul pe rețelele sociale și mergeți în partea de jos a paginii. În lista derulantă din stânga sus a tabelului, alegeți „Gruparea implicită a canalelor sesiunii”. Aici veți vedea „Trafic social”. În acest rând, veți putea vedea câți utilizatori, sesiuni și sesiuni implicate provin de pe canalele de social media, printre o mulțime de alte informații relevante pentru această sursă de trafic.

 

 

Identificarea surselor exacte ale traficului dvs. social Pe lângă identificarea cât de mult trafic social ajunge pe site-ul dvs. web, GA4 vă poate ajuta să identificați din ce canale exacte de promovare online  provine traficul dvs. Pentru a vedea din ce rețele de social media provine traficul dvs., ar trebui să:

Pasul 1: Urmați pașii 1 și 2 de mai sus. Apoi, pe pagina Achiziție de trafic, alegeți intervalul de date preferat și derulați în jos în pagină până la tabelul de date. Aici, în colțul din stânga sus al tabelului, alegeți „Sursa sesiunii” din lista derulantă. Acest lucru vă va spune exact din ce surse sociale provine traficul site-ului dvs.

 

 

Pasul 2: De aici, puteți analiza diferitele surse pentru a identifica care sunt canalele de social media.

 

Îmbunătățirea traficului social

Îmbunătățirea traficului social începe cu creșterea angajamentului pe canalele tale de socializare. Cu toate acestea, merită menționat că, dacă alegeți să utilizați rețelele sociale (ceea ce probabil ar trebui), trebuie să fiți în ea pe termen lung. Este nevoie de angajament pentru a crește numărul de urmăritori, dar, odată ce o faci, vei dobândi un public loial care îți va lauda cu fiecare ocazie produsele cu cbd , de exemplu . Iată câteva sfaturi pentru a vă dezvolta canalele sociale și, la rândul său, pentru a vă dezvolta traficul social:

Postați conținut în mod regulat

După cum am menționat mai sus, cheia creșterii rețelelor sociale este consecvența. Postarea de conținut unic pe canalele tale de socializare în mod regulat este primul pas pentru creșterea unui public. Dar, de asemenea, este important să legați acest conținut la site-ul dvs. web pentru a vedea o creștere a traficului social.
Unele platforme, cum ar fi Instagram, vă permit doar să adăugați un link în bio. Având în vedere acest lucru, asigurați-vă că vă folosiți cele 30 de hashtag-uri în fiecare postare pentru a ajunge la un public mai larg. Prin stârnirea interesului pentru postările tale pe rețelele sociale, publicul tău are mai multe șanse să facă click pe linkul către site din bio, crescând astfel traficul social.

Folosiți imagini vizuale acolo unde este posibil

Elementele vizuale sunt o modalitate sigură de a atrage atenția publicului. Indiferent dacă sunteți în marketing, nutriție, fotografie, finanțe sau orice altă industrie, există întotdeauna o modalitate de a vă face conținutul mai interesant și mai interesant cu ajutorul ajutoarelor vizuale. De exemplu dacă vindeți rezistențe pentru țigări electronice sau salopete și echipamente de protecție sau lichide cu nicotină pentru țigări electronice , imaginile sunt foarte importante . Iată câteva sfaturi care sunt aplicabile pentru majoritatea industriilor: Folosiți culori vibrante Creați machete bine concepute . Evidențiați produsele sau serviciile dvs. în imaginile dvs .

Utilizați fotografii de înaltă calitate

Nu-ți lăsa publicul în așteptare Publicul tău nu va urî nimic mai mult decât să nu primească un răspuns de la tine. Indiferent dacă este un comentariu sau un mesaj direct, este important să recunoașteți când cineva interacționează cu conținutul dvs. Dacă primiți un comentariu, răspundeți la el sau dați like și dacă primiți un mesaj direct, asigurați-vă că echipa dvs. de asistență pentru clienți le oferă răspunsuri la întrebările lor.

Faceți conținutul dvs. ușor de partajat

Canalele de social media oferă opțiunea de a partaja conținut de pe alte pagini. Având în vedere acest lucru, este important să oferi conținutului tău titluri demne de click care să-ți intrigă publicul. Cu cât sunt mai implicați cu conținutul dvs. despre noutăți auto , cu atât este mai probabil să îl distribuie pe paginile lor. În plus față de cele de mai sus, ar trebui să oferiți audienței dvs. șansa de a vă împărtăși conținutul de pe site-ul dvs. pe canalele lor sociale.
Acum există o mulțime de plugin-uri pe care le puteți folosi pentru a face postările dvs. de blog să poată fi partajate. Aceste butoane ar trebui să fie adaptate pentru dispozitive mobile și ușor accesibile.

Valorificarea puterilor reclamelor pe rețelele sociale

Reclamele pe rețelele sociale, în special reclamele Facebook, sunt o modalitate excelentă de a construi încredere, conștientizare, credibilitate și loialitate pentru marca dvs. Cu reclamele Facebook, puteți viza fiecare aspect al campaniei dvs. publicitare, de la sex la locație, vârstă, hobby-uri și multe altele.
Datorită acestor eforturi foarte direcționate, este mai probabil să ajungeți la publicul dorit, crescând astfel implicarea, clienții potențiali și, desigur, vânzările.

Ce este traficul plătit ?

Traficul plătit este exact ceea ce se înțelege din această frază . Site-ul dvs. poate avea un flux de trafic livrat către orice pagină sau postare pe care o specificați pentru o mică taxă fixă. Companiile de publicitate inserează anunțuri plătite către site-ul dumneavoastră și în urma accesării acestor oferte sau  anunțuri dumneavoastră o să primiți trafic către paginile dumneavoastră web . Principalii furnizori de trafic plătit sunt Google , Facebook , Yahoo , Bing , Yandex , Twitter , Instagram , Pinterest dar la nivel mondial mai există sute de agenții de publicitate mai mici care oferă aceste servicii .

Creșterea traficului organic natural

Atunci când site-ul dvs. se clasează mai sus, este mai ușor să îl găsiți și aduce mai mulți oameni să vă sporească traficul organic natural. Trafic organic natural înseamnă mai mulți clienți, mai mult profit, un randament mai bun al investiției (ROI) pe care l-ați cheltuit pentru serviciile SEO . Optimizarea SEO este cea mai bună și valoroasă investiție pe care o poți face pentru afacerea ta online.
Traficul web de înaltă calitate poate îmbunătăți semnificativ valorile cheie ale site-ului dvs. De exemplu, puteți obține mai multe vizionări, puteți îmbunătăți rata de respingere și puteți vedea creșterea evaluării în sistemele de urmărire populare, cum ar fi Google Analytics, Histats, Yandex și altele.
Top