Firma care făcea ciorbă cu apă din hazna în Poiana Brașov, amendată din nou de Protecția Consumatorului – ce au descoperit inspectorii

Firma care făcea ciorbă cu apă din hazna în Poiana Brașov, amendată din nou de Protecția Consumatorului – ce au descoperit inspectorii

Societatea comercială din Poiana Brașov care a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că pregătea ciorba cu apă din hazna, din cauza căreia mai mulți copii veniți în vacanță au ajuns la spital, a primit o nouă amendă.

De această data, comisarii Comisariatului Județean de Protecția Consumatorului s-au deplasat la Moieciu de Jos, Brașov, unde firma mai are o proprietate unde desfășoară activități comerciale și unde, de fapt, are chiar sediul social. 

La această vizită, deși unitatea era deschisă, accesul echipei de control a fost împiedicat, motiv pentru care societatea comercială a primit o altă amendă de 10.000 de lei.

Amenda de 10.000 de lei și oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor de la unitatea din Poiana Brașov au fost decise ca urmare a faptului că aici nu se respectau mai multe prevederi legale.

„Neregulile constatate au fost: nerespectarea prevederilor legale, atât din punctul de vedere al organizării, cât și în privința igienei din blocul alimentar; utilizarea, atât în blocul alimentar, precum și la grupurile sanitare, a apei provenite dintr-o sursă proprie, pentru care nu au putut fi prezentate buletine de analiză care să certifice calitatea acesteia; lipsa deținerii unei certificări a personalului ce efectuează activități de alimentație publică și cazare; lipsa probării calificărilor personalului de deservire pentru activitatea de alimentație publică”, a transmis Autoritatea Națională de Protecția Consumatorului.

În 24 februarie, mai mulți copii din București, veniți să petreacă săptămâna de vacanță la schi în Poiana Brașov, s-au simțit rău, după ce au mâncat la unitatea la care erau cazați. Doi dintre micuți au ajuns chiar la spital, având nevoie de tratament ca să își revină după ce au mâncat ciorbă făcută cu apă care era departe de a fi potabilă. 

Top