Lucrurile rele se pot intampla la tot pasul dar ele trebuie inlaturate

Lucrurile rele se pot intampla la tot pasul dar ele trebuie inlaturate

În ultimii șapte ani, s-au înregistrat scăderi dramatice ale siguranței și securității în Africa, Orientul Mijlociu și în toate celelalte regiuni la nivel global, cu excepția Europei, care a înregistrat un anumit declin. Datele prezentate în acest articol se bazează pe indexul de prosperitate Legatum. Accentul principal este pus pe subindexul „Securitate și securitate”, care ia în considerare mai multe variabile pentru a clasifica țările bazate pe pericole și siguranță relativă.

Criteriile de clasificare includ violența politică sponsorizată de stat, furtul de proprietăți, asaltul, siguranța de mers pe jos singur în timpul nopții și multe altele. Pentru scopurile noastre, fiecare dintre cele mai periculoase (cele mai puțin sigure verificate prin panoul de urmărire ) țări 10 va fi investigată separat pentru a oferi o viziune aprofundată asupra situațiilor de securitate respective.

Există unele locuri care sunt destul de periculoase. Drogurile, crimele și terorismul sunt toate semnele lumii periculoase de astăzi. Criminalitatea este de asemenea răspândită pe tot globul.

Oameni din toată lumea adoră să călătorească; cu toate acestea, trebuie să vă gândiți de două ori și să faceți cercetările înainte de a vizita aceste destinații ostile.

10. Yemen

Yemenul este o țară găsită pe Peninsula Arabică, lângă Arabia Saudită și Oman. Din februarie, 2015, Sana’a, capitala istorică Yemen, a fost sub controlul rebelilor ca parte a războiului civil din Yemen, care este încă în desfășurare astăzi. Guvernul și forțele de securitate din Yemen au fost acuzate de corupție. Yemenul ocupă, de asemenea, ultimul loc în raportul Global Gap Gap. În prezent, Departamentul de Stat al SUA avertizează împotriva tuturor călătoriilor spre Yemen, invocând riscul sporit al activităților de conflict și terorism. S-a raportat că atâtea persoane de la 10,000 de vizitatori care au murit în războiul civil din Yemen.

9. Filipine

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă astăzi Filipine este un decalaj larg de bogăție.

O nouă intrare pe listă, Filipinele se situează la un nivel scăzut în ceea ce privește siguranța și securitatea datorită situației sale politice actuale. Deși filipinezile au fost clasate moderat pe toate celelalte secțiuni ale Indexului de prosperitate Legatum, ele se găsesc aproape de partea de jos a listei în ceea ce privește siguranța și securitatea. Riscul atacurilor teroriste din Filipine este un factor combinat cu poziția lor scăzută. Atacurile violente sporadice nu sunt nemaiauzite în Filipine.

8. Pakistan

Situat în Asia de Sud, Republica Islamică Pakistan a fost clasificată ca a cincea țară din lume cea mai periculoasă. Terorismul este considerat cel mai mare motiv pentru starea actuală de insecuritate, cu amenințări ridicate din cauza terorismului, a răpirii și a violenței sectare prezente în toată Pakistanul.

Guvernul britanic menționează în mod specific amenințarea sporită a atacurilor teroriste și a răpirilor cetățenilor occidentali ca fiind cea mai mare preocupare pentru vizitatorii de acolo. În plus, călătoria oriunde în afara capitalei pakistaneze din Islamabad este puternic sfătuită de oficialii occidentali. Un alt motiv pentru plasarea Pakistanului în acest top 5 este conflictul în curs de desfășurare care a străbătut națiunea de la 2004.

Cu un total de peste douăzeci de mii de civili uciși pe parcursul acestei perioade de incidente legate de război, siguranța și securitatea generală în țară trebuie evaluate ca fiind foarte scăzute. Odată cu atacurile talibane asupra așa-numitelor „instituții occidentale”, pe de o parte, și a grevelor cu drone care sunt conduse de Statele Unite și de alte forțe occidentale care nu oferă răspunsuri și se luptă împotriva lor, pe de altă parte, Pakistanul trebuie considerat una dintre cele mai periculoase țări din lume.

7. Columbia

La fel ca în Filipine, țara sud-americană din Columbia deține un clasament moderat în majoritatea celorlalte subiecte din indexul de prosperitate Legatum. Cu toate acestea, în ceea ce privește siguranța și securitatea, țara se situează foarte joasă. Războiul aflat în desfășurare între cartelurile de droguri și guvernul din Columbia este principalul motiv al acestui clasament. Corupția este, de asemenea, o problemă în Columbia, o țară în care oamenii nu raportează o încredere foarte mare în guvernul lor.

6. Sudan

În Sudan, nu există aproape nici o probabilitate de a fi bătut pe străzi și chiar călătorind singură pentru femei este relativ sigur dacă sunt îmbrăcați în mod obișnuit. Într-adevăr, spre deosebire de celelalte țări de pe listă, peste o jumătate din teritoriul Sudanului nu are consiliere de călătorie împotriva acestuia. Aceasta înseamnă că, după căutarea unor sfaturi de bază pentru a vă familiariza cu activitățile regionale și cu atmosfera, puteți călători destul de sigur.

Cu toate acestea, există două regiuni din Sudan – Sud Kordofan și Darfur – care sunt extrem de periculoase. Guvernatorul sud-Kordofan, de exemplu, a fost acuzat anterior de crime de război împotriva civililor și de crime împotriva umanității de către Curtea Penală Internațională. Pe de altă parte, a avut loc un război regulat în Darfur încă din 2003, unde Frontul Revoluționar din Sudan se luptă cu guvernul din Sudan.

Din acest motiv, milioane de persoane 2.3 au fost deplasate și sa estimat că în 2014 în jurul valorii de 3.5, milioane de oameni din Darfur – care este aproximativ jumătate din populația sa – au avut nevoie de un fel de ajutor. Acest lucru este în plus față de peste 300,000 oameni ucis în ansamblu (după cum se estimează de către ONU).

5. Nigeria

Unul dintre cele mai recente evenimente violente majore din Nigeria a avut loc în decembrie 12, 2015. În acea zi, a izbucnit o ciocnire în Zaria, un oraș din statul Kaduna, între Forțele de Securitate Nigeria și Mișcarea Islamică din Nigeria și, în cele din urmă, a dus la o serie de decese. Principalul obiectiv al organizației Mișcării islamice este asigurarea securității stabilirea legii islamice în Nigeria și înlăturarea influenței occidentale din țară.

Datorită urii lor față de occidentali, răpirea și atacurile teroriste asupra unor locuri frecventate de străini reprezintă o adevărată amenințare în Nigeria. Mai mult, o țară poate fi sigură dacă nu se poate presupune că orice ofițer uniformizat intenționează să protejeze și să servească? Acest lucru a devenit o problemă, pe măsură ce loialitățile, poliția și armata incluse, au devenit din ce în ce mai încețoșate. În cele din urmă, există o amenințare serioasă de atacuri maritime, deoarece pirații necinstiți patrulează coasta nigeriană în căutare de transport de marfă.

4. Afganistan

Pakistanul vecin (care este, de asemenea, printre țările cele mai periculoase din lume), Afganistanul se arată, de asemenea, în țările cel mai puțin sigure din întreaga lume. La fel ca în Pakistan, terorismul este cea mai mare problemă de securitate și pentru afgani. Incidentele grave la scară largă, inclusiv atentatele sinucigașe și atacurile cu ajutorul dispozitivelor explozive improvizate (IED), apar în mod regulat în întregul Afganistan. Chiar și în orașul modern Kabul, amenințarea atacului este puternică.

3. Irak

În urma războiului civil irakian, care are loc din iunie 2014, țara este împărțită în facțiuni 3. Acestea includ pe cele aflate sub controlul guvernului central irakian recunoscut oficial și al militiilor șiați care se luptă cu acestea, statul islamic din Irak și Levant (ISIL) care lucrează cu insurgenții sunniți și, în cele din urmă, guvernul regional din Kurdistan și simpatizanții care ajută forțele kurde.

Pentru a face o scurtă poveste scurtă, după retragerea trupelor americane din zona masivă din 2011, grupurile militare sunnite au intensificat atacurile care vizează populația majoritară a țării Shia pentru a submina încrederea în guvern, condusă și de Shi’as. În 2014, insurgența a sporit dramatic eforturile, contribuind la actualul război civil din Siria.

Din iunie 2014 până la începutul lunii decembrie a lui 2015, civili 28,885 au murit din cauza violenței și, împreună, din timpul desfășurării de către SUA, la începutul lui 2003, a civililor 170,000 aproape au murit din cauza violenței conexe. Ca și cum aceste războaie nu ar fi suficiente, există și un risc foarte mare de terorism în țară, cu amenințări și mai mari de atacuri care au loc în capitala Bagdad.

2. Republica Democrata Congo

Republica Democrată Congo este o țară mare din Africa Centrală. Aproape 80 milioane de oameni locuiesc în Republica Democratică Congo, care este extrem de bogată în resurse naturale. Din păcate, ani de instabilitate guvernamentală a împiedicat aceste bogății naturale să se transforme în bogății pentru populația locală. Infrastructura din țară este extrem de subdezvoltată, iar condițiile de securitate din întreaga țară sunt instabile. Confruntările violente nu sunt nemaiauzite și afectează adesea civilii obișnuiți. Alte infracțiuni precum violul, uciderea, cererea de răscumpărare și jafurile sunt de asemenea comune.

1. Republica Centrafricană

Potrivit Indicele de Prosperitate Legatum, Republica Centrafricană este una dintre țările cel mai puțin prosperă din lume. În afară de aceasta, Republica Centrafricană se ocupă de o multitudine de probleme administrative, infrastructurale și economice care influențează plasarea țării în această listă infamă de top cinci. După o lovitură de stat militară în cadrul companiei 2003, situația din întreaga țară rămâne foarte periculoasă pentru această zi.

Amenințările la adresa siguranței civile, inclusiv a grupurilor rebele înarmate, ratele foarte ridicate ale criminalității violente și nelegalitatea generală, sunt principalele motive pentru care toți cei de la organismele internaționale pot accesa site-urile de călătorie comercială care încearcă să descurajeze vizitatorii potențiali să călătorească acolo. Rapoartele privind violența, crimele de reprimare, jafurile și încălcările drepturilor omului continuă să apară în toată țara, iar capitala și cel mai mare oraș Bangui nu este o excepție.

Dupa evaluare, aceste tari prezinta un „risc extrem de securitate a calatoriilor”. Alte 6 tari includ regiuni (cunoscute sub numele de zone de risc de securitate) care au fost clasificate drept „risc extrem de securitate a calatoriilor”

Majoritatea tarilor din Europa, impreuna cu Statele Unite ale Americii, Australia, Noua Zeelanda si Canada, au fost evaluate ca avand un „risc scazut de securitate a calatorilor”. Ucraina este singura tara europeana catalogata ca fiind un risc de securitate „ridicat” sau „extrem”.

Top