Manchester va taxa turiștii pentru vizitare. Este primul oraș din UK care introduce o astfel de măsură

Manchester va taxa turiștii pentru vizitare. Este primul oraș din UK care introduce o astfel de măsură

Măsura urmează exemplul unor orașe europene precum Veneția și Barcelona și va fi implementată începând cu data de 1 aprilie. Vizitatorii care se cazează în hotelurile din centrul orașului vor fi taxați cu o liră sterlină pe noapte, pe cameră.

Se estimează că această măsură va aduce încasări de 3 milioane de lire sterline pe an și că acestea vor fi direcționate către noul Manchester Accommodation Business Improvement District (ABID). Scopul ABID este de a sprijini creșterea economiei vizitatorilor în următorii cinci ani. 

Site-ul web al Manchester ABID explică: „Manchester Accommodation BID este o inițiativă nouă și inovatoare condusă de furnizorii de hoteluri și apartamente cu servicii din oraș pentru a ajuta la crearea de noi evenimente și activități suplimentare care vor atrage mai mulți oameni să viziteze și să se cazeze în Manchester și Salford.”

De asemenea, administrația locală cponsideră că această taxă va contribui la îmbunătățirea experienței generale a oaspeților și va ajuta la extinderea economiei vizitatorilor din oraș prin:- amplificarea campaniilor de marketing care stimulează înnoptările;- asigurarea de evenimente, conferințe și festivaluri de amploare în lunile de sezon scăzut;- îmbunătățirea întâmpinării oaspeților și a curățeniei străzilor.

Top